Ta høsten på strak arm, mye å finne på i Larvik
10 tips for høsten
1. Gå på tur
Naturen er på sitt vakreste om høsten, og det finnes mange spennende turmuligheter. Utforsk den nye treløypa i Hammerdalen eller følg en av de mange DNT-merkede stiene i kommunen, eller prøv en ny del av kyststien. Hva med å kombinere turen med stolpejakt eller gå en av de historisk merkede stiene som du kan lese mer om i nest LABO-magasin. Å være ute er fint for både liten og stor.
2. Fordyp deg i en hobby
Når kveldene blir lengre, er det perfekt tid for hobbyprosjekter. Lær deg hakking eller bruk opp restegarnet ditt til et strikkeprosjekt. Du kan også prøve deg på snekring – hva med å lage en fuglekasse til hagen? Hvis du liker fotografering, kan du dra på fotosafari i nærområdet og fange høstens magiske lys. Det er kult å dra til Mølen og andre steder på kysten når det blåser som verst, men vær veldig forsiktig. Du trenger ikke ta sjanser for å få de kuleste bildene. Høstens tåkedager gir også spennende fotomotiv.
3. Matlaging ute i naturen
Ingenting slår smaken av mat tilberedt på bål! Ta med de små på en tur hvor dere kan lage pinnebrød eller grille ostesmørbrød ute i det fri. Noen mashmellows er også kos. Husk å ta med varme klær og nyte den friske høstluften mens dere koser dere.
4. Læring på bibliotek og museer
Høstferien er en ypperlig anledning til å lære noe nytt. Stikk innom biblioteket og finn en bok om et tema du vil fordype deg i, kanskje du finner en bok med hobbyprosjekter du kan prøve deg på. Mange av de «gamle» hobbyene har fått ny giv. For eksempel lage blomsteroppheng med macrame. Hekle lapper og lage lappejakke eller selvbyggeprosjekter. Du kan også ta turen innom et museum, eller dra til historiske steder som Istrehaagan, Borrehaugene eller Kaupang. Det er mange historiske steder i Larvik og omegn.
5. Opplev eller skap kultur
Høsten er høytid for kulturarrangementer. Besøk en kino for å se en ny film, gå på teater, eller hvorfor ikke lage ditt eget teaterstykke med venner eller familie? Det er en fin måte å uttrykke kreativitet og ha det gøy sammen. Husk at du som medlem får rabatt på kino på Bølgen torsdager, og rabatt på alle teaterforestillinger som arrangeres av Bølgen eller Riksteateret.
6. Bak høstens godbiter
Inne-prosjekter er også morsomt. Nå er det mange epler som ikke blir brukt, spør en nabo om noen epler og lag en nydelig eplekake. Mange fine oppskrifter på nettet om du ikke allerede har en favoritt hjemme. Du kan også spektakulære muffins, det finnes mye gøyal pynt. Å bake noe fra bunnen av og dele det med venner eller familie gir alltid god stemning – og ikke minst god smak!
7. Forbered julens dekorasjoner
Bruk høsten til å samle inn materialer til julepynt. Finn kongler, krokete grener, stubber, tørr mose eller annet naturmateriale som kan bli til en vakker krans eller dekorasjon til jul. Det er både koselig og kreativt å lage noe unikt til jul som gir en personlig touch til hjemmet.
8. Sosiale aktiviteter i byens parker og rom
Det er viktig å være sosial, selv når temperaturen synker. Flere parker har utendørs treningsparker, bordtennisbord, basketbaner eller fotballbaner. Inviter med venner eller naboer, eller prøv noe nytt sammen med folk du ikke kjenner så godt. Å være aktiv ute skaper fellesskap og mye moro! Indre havn har mye å velge i, det samme har den flotte aktivitetsparken på Torstrand.
9. Spis pizza med medlemsrabatt
På Peppes kan du virkelig ta pulsen på Larvikslivet og hvile blikket på både folk og båter som kommer og går, mens du velger mat og drikke fra restaurantkjedens varierte og deilige pizzameny (som for øvrig også tilbyr rikelig med alternativer utover den forventede pizzaen.). Visste du at du som medlem i LABO får bonus på Peppes. Les mer om avtalen med Peppes i LABO-magasinet nr 3-2024 Se flere medlemsfordeler her
10. Lag din egen fuglemat
Ingredienser: ca. 400 gram fuglefrø, for eksempel villfuglblanding, solsikkefrø (gjerne uten skall) eller en blanding du lager selv. 250 gram delfiafett. Smelt delfiafett i en kjele, ta kjelen av platen og tilsett fuglefrø. Mengden frø avhenger av hvilke frø du velger. Røren skal ikke være tyntflytende så tilsett mer frø hvis det trengs. Fyll blandingen på en tom melkekartong, i en pappkopp, i pepperkakeformer, på en kongle eller i andre passende former. Legg en hyssingstomp i formen før du fyller den med frøblanding så blir fuglematen enkel å henge opp. La formene stå til frøblandingen har stivnet før du fjerner dem. Heng fuglematen på gunstige steder i hagen eller uterommet ditt, og så er det bare å vente på at fuglene oppdager dem. Les mer om fugler i LABO-magasinet nr 3-24
Velkommen til Larvik, her er plass til alle, om du vil bo her eller feriere. Se våre boligprosjeker
Les også 10 tips til familievennlige aktiviteter
Tekst om fuglemat: Tanja Reine. Tekst om Peppes: Karianne Dancke. Annen tekst: LABO.