Nok en gang har vi gleden av å invitere dere med på medlemstur! Denne gangen til Hardangervidda nasjonalparksenter, Krossobanen og Heddal Stavkirke.

Torsdag 5. september, fra åtte til åtte.

Vi tar turen som en rundtur, der vi kjører om Seljord, Flatdal via Rauland på vei opp og via Tinnsjøen, Notodden og Gvarv hjemover. Natur og villreinutstillingen på Hardangervidda nasjonalparksenter som åpnet i 2013 har blitt svært godt mottatt og er blitt belønnet med 3 internasjonale priser.

Utstillingen omfatter hele 22 interaktive installasjoner, alle på norsk. Vi tilbyr også en minikino med kortfilmer av Arne Nævra. Samt en egen fransk grotte med originale redskap og gjenstander laget av villreinbein for mer enn 17 000 år siden i Frankrike. Senteret har flere avdelinger. I tillegg til mye kunnskap om Hardangerviddas natur og dyreliv, er det en kafeteria med en spektakulær utsikt, der vi spiser tradisjonell kjøttsuppe til lunsj.

Etter nasjonalparksenteret tar vi turen videre til Krossobanen. Der tar vi heisene «Tyttebæret» og «Blåbæret til 886 m.o.h. Utsikten er storslått og vi spiser middag på Gvepseborg Panorama. Videre går turen til den gamle vakre kirken, Heddal stavkirke.  Avreise fra Bøkeskogen kl 08.00 ( en time før vi pleier). Vi skal benytte hele dagen og er ikke hjemme igjen før ca kl 20.00.

Ønsker du å bli med på turen, fyll ut påmeldingsslippen som står i LABO-magasinet er og lever/send det til LABO. Det er første mann til mølla prinsippet som gjelder. Deltakerne får bekreftelse og program i posten. Prisen falt ut i bladet, men det er kr 500.- for hele dagen.