Foto: Line Loholt

 

Konkurransen kom i stand i anledning NBBLs 75 år jubileum,

110 lag var nominert, og Hovland Park borettslag var blant de 4 lag som gikk til finalen. Det ble stang ut, men det å bli nominert er en seier i seg selv. Styreleder Marit Thoren hadde tatt turen til Oslo og tok i mot synlig bevis på at de var nominert og fikk mye heder og ære for alt de hadde fått til.

 

Laget fikk Bomiljøprisen i LABO, og ble nominert videre til "norgesmesterskapet"

Juryens begrunnelse:

Hovland Park borettslag en en fantastisk kandidat til prisen "Norges beste borettslag".  Der bor det beboere fra 30 til over 90 år, men flertallet er pensjonister. Borettslaget består av to blokker med til sammen 26 leiligheter. Hovland Park har klart fra dag en å få til et godt samhold og samarbeid. De gjør det meste på dugnad, og alle er med. Og de som skranter med helsa baker kaker, stiller med vafler eller heier på de andre.

Da laget var nytt var det et ubrukt areal igjen i kjelleren. Rommene fikk fort en funksjon. Beboerne har lagt ned utallige dugnadstimer. Først med å lage et felles møterom/selskapslokale, videre med toalett og siste tilskudd er et rom der beboerne har satt ned et par trimsykler, litt treningsutstyr og bokhyller. På den måten kan beboerne dele på utstyr og bøker. Rommene blir brukt til fellesaktiviteter, men de blir også lånt ut til bursdager og selskaper for enkeltbeboere. Selskapslokalet har nylig blitt supplert med et nydelig 40 år gammelt velurmøblement som de skaffet seg på Finn, de har byttet gardiner og restene har de brukt til å trekke om noen gamle stolputer. Salong og gardiner ga bedre lydmiljø i lokalet. De har også investert i en TV, som blir betegnet som gubbeplassering når damene har venninner på besøk. De ser da ofte sport sammen.

I festlokalet har de NAV pils (de ler av at de alle er NAV-ere, les pensjonister) 1. fredagen i mnd. Under pandemien kunne de ikke sitte i møtelokalet sitt, så da flyttet de det sosiale ut i korridorene. Da tok de en stol fra egen leilighet og satt utenfor døra. De fikk ikke samlet alle, men alle som trengte litt sosialt påfyll fikk pratet og hatt det litt moro i en stusselig tid. Planene i høst er en pizzaspleisekveld og selvsagt julebord.

De har sommerfest, påskefest og julebord. På sommerfesten har de ofte leid inn artist og mange av beboerne er glade i å danse. I fjor skulle sommerfesten som vanlig være ute, men tro det eller ei, så var det meldt regn. De fant en løsning. Da kjørte alle beboerne ut bilene sine og festen ble flyttet til garasjeanlegget. Det mangler ikke på initiativ og løsninger.  De har etablert en strikkeklubb som har treff ca 2 ganger i mnd og nå har de også planer om å etablere en brigdeklubb.

Det er mange beboere med grønne fingre. Det er et stort grøntareal og beboerne har plantet mange flotte blomster og busker. Til med kumlokket skulle forskjønnes. Planen var å sette en blomst over eller i alle fall male det. Her mangler det ikke på estetikk. Til jul er det lys og lykter i korridorer og rundt inngangspartiene. De har hagemøbler der beboerne samles, og de har kjøpt bålpanne. Det er koselig og sosialt ute, også når det ikke er noe organisert fra styrets side. Ved lekeplassen har de også satt opp en kasse med felles leker. Det er ikke barn i borettslaget, men mange har barnebarn og da er det fint å ha leker tilgjengelig.

Styret er opptatt av at alle skal trives og følger opp beboerne. Når folk er på ferie tar de inn posten for hverandre og vanner planter.

De har installert opplegg for el-bil.

Styret er alltid godt representert på kurs og konferanser i regi av boligbyggelaget

Etter at laget gikk av med den lokale seieren ble det en fin reportasje i lokalavisa, i medlemsbladet, på boligbyggelagets web og film i sosiale medier. Borettslaget lånte også ut en balkong til boligbyggelaget for filminnspilling i forbindelse med en kinoreklame for boligbyggelaget. Det ble mye blest og skryt i forbindelse med lokal prisutdeling. Bomiljøprisen ble delt ut i hagen på grunn av coronarestriksjoner, men oppmøtet var godt og været var på borettslagets side.