– Vi synes det er veldig hyggelig at vi har fått til denne avtalen med Frelsesarmeen, forteller Alise Myhre, Kommunikasjons- og markedsansvarlig i  LABO. –  Det er mange som sliter med økonomien nå, og på denne måten kan vi hjelpe dem litt. Hun smiler. – I tillegg er det gøy med gjenbruk!

–  Ja, vi har mange faste kunder, både de som er ute etter rimeligere plagg enn det de får kjøpt ellers, og de som ønsker seg noe helt spesielt, forteller salgmedarbeider Gry Adine Andreassen – Det er mange, spesielt unge jenter, som tilpasser og syr til klærne slik at det blir noe kult som ingen andre har.

Hun er en av de ca tjue personene som jobber i butikken på frivillig basis. Selv jobber hun hver torsdag og stortrives. Denne dagen har hun på seg en lekker grønn kjole, selvfølgelig kjøpt nettopp her.

  • Jeg liker konseptet, det at jeg kan bidra til at noen andre får det bedre. Også er jeg glad i gjenbruk. Hun peker på kjolen hun har på seg. – Jeg jobber her, kjøper ofte klær her, leverer de tilbake etter at de er brukt en stund, og selger dem på ny. Hun ler. – Det er en vinn-vinn-situasjon og fint for både meg og kundene våre.

–  Vi prøver å ha en god standard på tingene vi selger, forteller Hilde Nylund som er leder for Frelsesarmeen i Larvik, – men vi er helt avhengig av at folk støtter oss. Vi får nemlig ingenting av det som folk legger Fretexboksene, men bare det som kommer direkte til butikken. Vi har ikke så mye lagerplass, så vi setter pris på at folk sorterer litt før de leverer, men det vi ikke kan selge her, sender vi videre til Oslo eller utlandet. Det meste kommer til nytte. Hun smiler. – Vi håper flest mulig plukker ut spesielt de fineste tingene og gir dem til oss. Da kommer det direkte de som trenger det i Larvik til gode.

Og det er mange som trenger det. En gang i måneden leverer Frelsesarmeen ut mat til rundt hundre lavinntektsfamilier som trenger hjelp, og to ganger i uken får rusgruppa servert frokost. Da smører de mat, og skaper et hyggelig fellesskap for rusmisbrukerne, i samarbeid med rusteamet i kommunen.

–  Før delte vi ut mat hver fjortende dag, sier Hilde, – og vi skulle gjerne fortsatt med det. Men vi får dessverre ikke inn nok variert mat, og vi har ikke råd til å kjøpe det vi mangler. Alt er avhengig av at vi får inn nok å selge, sier hun og ser seg rundt.

Butikken er full av dameklær, sko, bøker, plater, krims og krams, og det ser ikke ut som det er noen overhengende fare for at de går tom med det første.

–  Men vi merker at det er økt pågang, sier Hilde alvorlig. –  Både av vanlige kunder og folk som trenger hjelp. Vi selger mest dameklær, men ønsker oss spesielt mer herreklær, gjerne også til litt yngre menn. Hun smiler igjen. –  Det er derfor vi er glade for denne avtalen med LABO. Kanskje flere blir oppmerksomme på oss og kjører innom oss neste gang de har ryddet opp på loftet eller i klesskapet? Vi tar imot det meste, bare det er salgbart og i god stand!

 

Medlemsfordel: 10% rabatt, slås av i kassa

Tekst: Myriam Bjerkli Foto: Myriam Bjerkli og Alise Myhre