Foruten vafler og kaffe, har det vært mange aktiviteter som quiz, allsang, opplesning og innleid sang og musikk. Tirsdag 27. september ble prisen feiret med bløtkake, og ØP kom og lagde fin reportasje til avisa.

 

 

Tirsdagssamlingene er spesielt viktige for at beboerne skal bli kjent med hverandre. Enkelte har bodd der siden det var nytt i 2000 mens andre nye har kommet til. Det er lett å få nye venner på Lundebakken. En gang i måneden er det utlodning til et barnehjem i Moldova, og de får jevnlig besøk av lederen av barnehjemmet og holder beboerne på Lundebakken orientert om hva pengene går til. Moldova er et av de fattigste land i Europa og Lundebakken setter pris på å kunne hjelpe.

Det er ikke bare på tirsdager det skjer på Lundebakken. Det arrangeres grillkvelder om sommeren og til jul har de julebord.

I flere år har borettslaget vært på tur, i fjor gikk turen til Blaafargeverket og i år var turen mer kortreist til ulike steder i Larvik kommune. Fritzøe gård og Helgeroa. De siste årene har de invitert med seg to andre borettslag med omsorgsboliger; Frøytunet og Lillleskogen

I tillegg til fellesstua er det også et fint uteareal beboerne kan benytte. I fjor fikk borettslaget LABO Boservice til å sette opp 5 store plantekasser med bie-vennlige blomster. Blomster er en glede for beboerne og bra for miljøet.

Styret i borettslaget sørger ikke bare for beboerne trivsel, her blir alt mye annet også tatt hånd om for at det skal være trygt og godt å bo på Lundebakken. Her blir brannvarsling, lys og ladelys sjekket regelmessig. Innvendig er det montert ledlys for å spare på strømmen, og et stort prosjekt med solceller er på gang. Prosjekt- og boligutviklingsavdelingen på LABO bistår med prosjektet.

Foruten Inger Johanne Skalleberg er Elisabeth Fagerli Rasmussen også blitt med i den senere tiden som en av de gode hjelperne som står for å få alt det fine for beboerne.

Lundebakken ble bygd i år 2000 og består av 32 omsorgsboliger. Det er beboere her fra midten av 50 til nesten 100. Det sosiale livet i borettslaget er svært viktig for folk i alle aldre. De yngste som er rammet av slag er i tillegg flinke til å trene. Borettslaget har litt treningsutstyr og noen tar til takke med å trimme rundt i korridorene. Mange gode initiativ.

Bomiljøprisen ble delt ut på LABOs konferanse for tillitsvalgte 17. september. Inger Johanne Skalleberg og Einar Klepaker tok imot prisen på borettslagets vegne.

Einar Klepaker, tidligere styreleder og nåværende styreleder Inger Johanne Skalleberg. Foto: Lars Erik Nordrum

 

Prisen ble delt ut av styreleder i LABO, Ingfrid Svendsen. Foto: Lars Erik Nordrum

Gratulasjon fra direktøren, og Alise Myhre fra Miljøutvalget står klar med pengegaven på kr 15.000,- Foto: Lars Erik Nordum.

 

Gratulerer til Lundebakken borettslag med Bomiljøprisen 2022